2021-09-27 08:45:35• hírek • Szatmár.ro

Zöld segélyvonalat indít az idősek számára Máltai Szeretetszolgálat

Ne feledje, október elsejétől válik elérhetővé a Máltai Szeretetszolgálat zöld vonala, amely segítséget nyújt majd a városunkban élő idősek számára.

A program kapcsán néhány fontos kérdést tettünk fel a segítő szervezet munkatársainak.

Mi a program lényege, milyen lehetőségeket tartogat?
A programunk legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson az időseinknek.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást?
A szolgáltatást azon idős, beteg és fogyatékkal élő személyek vehetik igénybe, akik nehezen, vagy egyáltalán nem tudják megoldani a mindennapi élethez szükséges bevásárlást, gyógyszerek kivételét, számlák befizetését.

Mikor vehető igénybe a szolgáltatás?
Az idősek hívásait hétköznaponként 8 és 12 óra között várjuk, annak függvényében, hogy hány hívás érkezik és az önkéntesek programja hogyan változik. Terveink szerint legtöbb két munkanapon belül segítünk a kért módon.

Mennyibe kerül?
A projekt önkénteseink segítségével fog működni, az idős személy csak a bevásárlásnak a költségeit fedezi, tehát kifizeti a kért termékek árát. Ennek menete természetesen az előírt szabályoknak megfelelően történik, jegyzőkönyv segítségével.

Ajánljuk minden olvasónk figyelmébe a Szeretetszolgálat programját, amely a szervezők szerint jelentősen megkönnyíti az idősek mindennapjait. Kérjenek segítséget bizalommal a következő telefonszámon: 0748 312 396. A vonal október elsejétől hívható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: